top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnouck Stessens

Week 10: Nog maar een maand te gaan...

De tijd vliegt hier... Nog maar vier weken en dan vertrekken we al terug richting thuisfront.


Maandag 15/04

Maandag begon onze schooldag om 8 uur met een les wiskunde. Vandaag oefenden we de breuken verder in met de leerlingen. De les Engels ging vandaag over morele verhalen. Verhalen met een les dus. De lessen verliepen vrij vlot. Niet veel te vertellen over school vandaag dus.

De les LO gaven Robin en ik niet mee. Justine's zus Laura was er namelijk nog deze week en we vonden het een beetje zot om met vier leerkrachten in één klas te staan. Daarom gingen Robin en ik al naar huis om onze lessen remedial teaching voor te bereiden.

Bordschema van de les wiskunde

Na al ons werk voor vandaag, maakten we ons klaar om naar Stellenbosch te gaan. We snuisterden er wat rond in de winkeltjes, op zoek naar leuk souvenirs en gingen daarna nog een keertje eten in de 'Basic Bistro' aangezien het daar de vorige keer zo goed was. En jawel, ook deze keer had het ons weer geweldig goed gesmaakt! Na het eten had Laura nog zin in een dessertje. We wandelden dus verder naar een frozen yohurt zaak genaamd 'Wakaberry' die ze voordien al had gespot. Daar kon je je eigen ijsje samenstellen, met of zonder wafel en met zoveel toppings als je wou. Super leuk dus!

Na een leuke autorit terug naar huis gingen we nog even wat van Justine's wiskundetesten voor haar project verbeteren bij 'de meisjes' (Jade, Marie en Yasmien). Ook maakten we een planning voor het komende paasweekend. Verder deden we niet veel meer die avond. Ik belde nog een keertje naar huis, schreef nog wat verder aan mijn blog (waar ik dus een enorme achterstand bij heb opgelopen) en ging dan slapen.


Dinsdag 16/04

Zoals elke dinsdag bestond onze schooldag uit sessies remediëring en lessen LO. Op dinsdag hebben we de zwakkere groepen. Aangezien ze vorige sessie toch nog best veel moeite hadden met het lezen en schrijven van de THRASSwoorden, spendeerden we ook vandaag onze tijd daaraan. We bekeken de woorden en afbeeldingen van vorige week opnieuw en bestudeerden ook nieuwe. Na best een hele boterham vrij technische uitleg voor de leerlingen, maakten we de les weer leuk door een spelletje memory. Daarbij moeten ze de woorden elke keer ook hardop voorlezen voor mij zodat ze die toch nog eens extra inoefenden in de leuke activiteit. De leerlingen vinden het spelletje altijd geweldig!

Na school gingen we even op bezoek bij Sosthène op de infobeurs. In het administratiegebouw stonden vandaag allemaal standjes van elke studierichting hier (zoals Food Technology, Education, Chemistry ...) waar mensen dan naar konden komen kijken en uitleg konden krijgen van studenten. Nadat Sosthène zijn presentatie had gegeven aan ons, besloten Robin en ik om eens te gaan kijken bij de stand van Education. Daar ontmoetten we een paar súper toffe en vriendelijke mensen (waaronder Corné en Johan) van de Wellington campus. Ze gaven ons een visitekaartje mee zodat we zeker in contact konden blijven en samen eens wat leuks konden gaan doen. Ze nodigden ons uit om een keertje mee de 'Spice Route' te gaan doen. Een route in Paarl waarop je verschillende dingen kan terugvinden zoals alpaca's, wijn, chocolade enzovoort. Een heel leuk idee dus waar we zeker werk van gaan maken!

Na even gerust te hebben,bereidden Robin en ik onze lessen voor de volgende dag weer voor. We moesten zien dat alles tip top in orde was want morgen zouden we bezoek krijgen van Felicity, onze stagecoördinator hier die dus ook één van onze lessen zou beoordelen.

Nadat alles voor de volgende dag klaar was, was het tijd voor wat ontspanning in de vorm van een aflevering 'Game Of Thrones'. Na het avondeten hadden we met de andere Belgische meisjes uit Blouberg afgesproken om naar GrandWest Casino te gaan. Ze wouden toch wel eens een keertje aan zo'n gokmachine zitten. Ze zetten een klein beetje geld op een kaart en probeerden enkele spelletjes uit. Dat bleek moeilijker dan gedacht. Niemand snapte eigenlijk goed wat hij of zij aan het doen was. Maar, die ervaring hebben ze er dan ook weer bij. Nadien aten we nog een ijsje en reden we terug naar huis. Het was dus niet erg laat want het was uiteraard wel een schoolavond.


Woensdag 17/04

Vandaag stonden we extra vroeg op (om 10 na 6). We moesten er voor zorgen dat we zeker op tijd op school waren vandaag zodat we Felicity konden verwelkomen voor de les begon. Onze les wiskunde ging over de 'fraction wall' en hoe je die moet gebruiken. We maakten een leuke PowerPoint en verzonnen enkele toffe oefeningen voor de leerlingen. We hadden enkele uitspraken omtrent breuken in de PowerPoint gezet. Elke leerling kreeg dan een groen en een rood kaartje. Als de uitspraak juist was, moesten ze het groene kaartje in de lucht steken. Was de uitspraak fout dan moesten ze het rode kaartje omhoog houden. De leerlingen waren super enthousiast bij deze oefening. Zelfs iets té soms... Wanner hun antwoord juist was, schreeuwden ze de hele school bijeen! Heel leuk om het zo enthousiast te zien! Ook hadden we nog een oefening waarbij ze door de klas moesten bewegen. Die hebben Robin en ik op het moment zelf we een beetje aangepast naargelang de situatie. De leerlingen waren al een beetje onstuimig en uitgelaten door de vorige oefening en daarom besloten Robin en ik om hen toch te laten zitten en enkel met hun armen te laten bewegen in plaats van echt rond te lopen. Zo konden we de klas toch nog in toom houden. Want je moet denken, 48 leerlingen is toch wel echt een hele boel!

Na een geslaagde les wiskunde gingen we over naar Engels. Deze les ging over een tweede moreel verhaal waarin een koning de hoofdrol speelde. Ook hier maakten we gebruik van een leuke PowerPoint waarin het verhaal was getypt alsof het uit een oud boek kwam. Ook had ik er een hele boel afbeeldingen in gezet zodat het verhaal echt tot leven kwam. Ook dat vonden de leerlingen heel leuk! Helaas hebben we die lessen dus wel geen foto's kunnen trekken.

Na de les hielden we een korte bespreking met Felicity en keken we dan mee naar de les LO van Justine (en haar zus) die ook beoordeeld zou worden. Felicity was erg positief, zowel over onze lessen als die van Justine. Oef! Wat een opluchting! Na de bespreking van de les LO brachten we Felicity even naar huis en reden we daarna door naar de residentie.

Opeens hoorden we Mums binnenkomen op ons appartement. Ze had bezoek bij: een meisje (Saartje) en haar mama. Zij was hier drie jaar geleden hetzelfde traject aan het doen en kwam nu terug op bezoek met haar mama. Eerder vandaag was Saartje ook al tijdens onze les op Kalkfontein binnengekomen om dag te zeggen tegen ons klasje. Blijkbaar had zij drie jaar geleden dezelfde klas. Hoe toevallig! We babbelden een hele tijd tot ze door moesten naar de volgende stop op hun planning.

Na de middag reden Justine, Laura, Lorianne, Robin en ik naar Kirstenborsch. Laura wou graag de botanische tuin een keertje zien.

Na een mooie wandeling, wilden we er gaan eten in 'Moyo', waar we al dagen naar uit keken! Ik wist ook al perfect wat ik ging bestellen. Eenmaal aangekomen aan het restaurant kregen we te horen dat ze gingen sluiten... Balen! Dan aten we maar wat op de Open Air Cinema. Voor de film staan er namelijk kraampjes met eten en drinken. Met een uiteindelijk toch gevulde maag, keken we samen met alle anderen die ons ondertussen vergezeld hadden de film 'Wanderlust'. Een gezellige avond dus weer!


Donderdag 18/04

Op donderdag stond dezelfde sessie remediëring gepland als dinsdag, maar dan met de sterkere groepen. We pasten de opdrachten en moeilijkheid dus een beetje aan hen aan. In deze groepen ging het vlotter dan de groepen van dinsdag.

Een sessie remedial teaching in high speed.


Na het middageten gingen Laura, Justine, Robin en ik naar Greenmarket Square in Kaapstad centrum. Daar kocht ik (met mijn beste afpingel-skills) de eerste souvenirs voor thuis. Best een raar gevoel want dat wilt dus zeggen dat het terug naar huis gaan dichterbij komt...

Nadien reden we terug naar huis om ons klaar te maken om te gaan uiteten. Vandaag gingen we nog een keer naar Panarottis. Op donderdag kan je daar namelijk al-you-can-eat pizza eten voor maar 95 rand. Dat is een 6 euro.

Wat stond er nog op de planning vandaag? LONGSTREET! Omdat het verlengd weekend was (en we morgen dus niet naar school moesten) hadden we met alle anderen die we hier hebben leren kennen afgesproken om nog eens uit te gaan. We gingen eerst met z'n allen naar 'Salt and Pepper'. Daar bleven we tot de club zijn deuren sloot. Daarna wilden de anderen nog door naar een andere club. Die was wel best raar... Maar al bij al hebben we een hele leuke avond gehad!




Vrijdag 19/04

Vrijdag was dus het plan om eerst goed uit te slapen na een nachte stappen. We waren dan ook pas rond 5 uur thuis. Helaas was ik dus blijkbaar niet akkoord met dat plan... Om 9 uur was ik al klaarwakker. Dan besloot ik eerst en vooral maar even te chatten met mijn mama die jarig was. Na even gechat te hebben, probeerde ik toch nog even terug de slaap te vinden.

Om 12 uur werden we verwacht bij Felicity thuis. Ze had ons op Goede Vrijdag uitgenodigd om te komen eten met haar, haar familie en Saartje en haar mama. Heel lief! Ze maakte de traditionele 'pickled fish' voor ons met tonijn quiche, scampi's en rozijnenbroodjes. Ik vond het allemaal best lekker! We bleven er plakken tot 17 uur.

Na een namiddag eten en babbelen, namen we thuis heel even wat rust voor we weer naar de volgende activiteit vertrokken: Bay Harbour market. Een marktje in Houtbaai. Daar kuierden we wat rond voor een paar uurtjes, op zoek naar souvenirs. Je kon er ook wat eten en drinken (zoals op bijna elk marktje hier).


Zaterdag 20/04

Zaterdag ochtend was het leuk wakker worden. De andere Belgische meisjes klopten op mijn deur en toen ik open deed, vlogen de paaseieren binnen! Wat een leuke verrassing!

Vandaag gingen we voor de middag samen naar Old Buiscuit Mill om te brunchen. Robin en ik moesten wel eerst nog even bij het tankstation stoppen om één van onze banden op te laten pompen die blijkbaar plat stond. Opeens stond er vijf man rond onze auto naar de band te kijken. Er zat blijkbaar een nagel in... Nu dat weer... We zijn dus maar meteen weer naar Bidvest gereden. De man buiten aan het autoverhuurbedrijf zei ons dat we gewoon zelf de band hadden moeten vervangen, maar ja, daar kennen Robin en ik dus wel echt niks van... We zijn dan maar binnen gaan vragen wat we moesten doen. De man zocht onze verzekering op en zei ons dat we gewoon de auto weer moesten inwisselen. Met een bang hart gingen we kijken naar onze (derde...) nieuwe huurauto. En jawel, het was dezelfde als die we eerst hadden! Zo blij had je me niet meer gezien sinds ik in het begin hier ontdekte dat ze ook gewoon brood hadden in de Pick n Pay! Dat zat dan toch weer mee!

Met onze nieuwe huurauto reden we dan eindelijk door naar Old Biscuit Mill om wat te eten.


Nadien reden we door naar het Silvermine Nature Reserve. Poging twee om een waterval te zien. Na een hele wandeling kwamen we aan bij de waterval. Één keer raden... Er was dus weer geen waterval te zien. Ze was OPGEDROOGD... Deze poging was dus ook weer mislukt. MAAR, we hebben wel super veel plezier gemaakt! Een hele fotoshoot, muziekje erbij en dansen tijdens het wandelen. We hebben ons (hoewel er geen waterval te zien was) dus echt wel super goed geamuseerd! Kan ook niet anders met zo'n fijne groep!







Zondag 21/04

Zondag was het Pasen. Sosthène had Robin en mij uitgenodigd om mee naar zijn kerk te gaan en nadien te gaan eten bij zijn mentor. De mis was best snel gedaan en ik heb me ook helemaal niet verveeld. Er werd dan ook weer veel gezongen. Het was ook heel leuk om te zien hoe Sosthène alle liedjes kende en ook heel trots mee zong. Na de mis, kwamen een hele boel mensen ons begroeten. Toen we zeiden dat we van België waren wilden ze ons meteen voorstellen aan een andere Belg die ook vaak naar deze kerk kwam. Hij was van Wallonië, maar toch dachten ze dat we elkaar kenden. Hier in Zuid-Afrika denken ze dus echt dat alle mensen van België elkaar kennen. Heel grappig.

Na de mis reden we door naar Sosthène's mentor. De familie is oorspronkelijk afkomstig van Texas, maar woont hier nu al een paar jaar. De vrouw des huizes maakte een heel diner voor ons klaar: broodje vers uit de oven, kip met zoete chilisaus, kip met citroen en kruiden, ribbekes, boontjes met look, mac 'n cheese en als dessert malva pudding met custard. Wat was het LEKKER zeg! En wat een toffe familie! Ik voelde me er echt meteen thuis.

Om 17 uur besloten we dat het tijd was om naar huis te gaan. Tijdens de autorit skypte ik met mama. Haar verjaardagsfeestje was namelijk aan de gang en zo kon ik iedereen van de aanwezige familie nog een keertje zien en spreken.

Terug aangekomen op de residentie schreef ik verder aan mijn blog, bereidden Robin en ik onze sessie remediëring voor volgende week voor, werkten we wat voor onze bachelorproef en maakten we plannen voor de komende week.


Ziezo, weer een verslagje van alweer een fantastisch leuke week hier in Kaapstad. Tot snel!

- Anouck

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page